Waar en wanneer worden de cursussen gehouden?

  • Antwerpen: Maandagen t/m Donderdagen

Wat houdt de Auto Theoriecursus in?

  • Eén Daagse Auto Theoriecursus slechts €99,-

  • Gegarandeerd slagingspercentage van 100%

  • Géén boeken mee naar huis, wij stomen je in één dag klaar

  • Unieke lesmethode, volledig op het examen gericht

Je theorie binnen één dag! Hoe kan dat?

Bij ZekerSlagen haal je na een unieke theoriecursus het theorie examen voor auto gegarandeerd in 1 dag voor slechts €100,-. Hoe dat kan? Doordat wij het anders aanpakken dan andere verkeersscholen. Wij hebben een unieke lesmethode ontwikkeld die volledig op het examen gericht is! Wij oefenen alle vragen met je, en onze ezelsbruggetjes maken het makkelijk om te onthouden. Je hoeft geen boeken mee naar huis te nemen, wij leren je in één dag alles wat je moet weten.

Het examen bestaat uit 50 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht. Het theorie-examen voor je rijbewijs B bestaat uit 50 meerkeuzevragen. Je mag maximaal 9 “foutpunten” maken, dus om te slagen moet je 41/50 halen. De examenvragen worden verdeeld in zware fouten en lichte fouten. Er zijn 5 zware “foutpunten” vragen en 45 lichte “foutpunten” vragen. Bij zware fouten worden er 5 punten afgetrokken en bij een lichte fout is dat 1 punt. Onder zware fouten vallen vragen van de derde of vierde graad van de wegcode en snelheidsovertredingen.

Net voor 08.00 uur meld jij je bij de begeleider ZekerSlagen. Er volgt eerst een inschrijving en daarna kun je plaats nemen in de zaal. De theoriecursus begint om 8:00 en eindigt ongeveer om 14:00. Je krijgt 2 pauzes van 15 minuten. Tijdens de cursus worden er tips en trucs gegeven, waardoor je alles goed onthoudt en makkelijk begrijpt. Ook worden er proefexamens afgelegd die betrekking hebben op de vragen die behandeld zijn. Elke vraag wordt herhaald, zo ben je er zeker van dat je alles begrijpt en geen vraag mist!

Tijdens onze theoriecursus word je goed voorbereid voor het examen. Ook de zware overtredingen nemen we goed door. Een vraag heeft 2 of 3 antwoordkeuzes en er is maar 1 antwoord juist. Je mag gebruik maken van de koptelefoon. Elk vraag wordt voorgelezen en daarna krijg je 15 seconden de tijd om het juiste antwoord te kiezen. Ook heb je de keuze om je antwoord te wijzigen binnen de tijd. Het examen duurt ongeveer 30 minuten. Aan het einde van het examen zie je meteen op het scherm of je geslaagd bent of niet. Ook heb je de keuze om je foute antwoorden na te kijken.

De kosten voor de theoriecursus bedragen €100,-. Het examen kost 18 euro. Deze kosten dien je zelf te betalen aan het examencentrum. Indien je toch niet zou slagen voor het examen mag je GRATIS nog een keer deel te nemen aan de theoriecursus.

Geslaagd!

Dan meld je je bij de balie en doe je een ogentest. Neem eventueel je bril mee. Als je niet slaagt voor je ogentest, dan moet je een afspraak maken bij een oogarts. Dit heeft geen gevolgen voor je theorie-examen, want je bent geslaagd. Je krijgt een document waarmee je bij het gemeentehuis een voorlopig rijbewijs kunt aanvragen. Op de achterkant van het document moet je verklaren dat je medisch geschikt bent om veilig te rijden.

Jouw voorlopig rijbewijs is 3 jaar geldig vanaf de dag dat je geslaagd bent. Op je voorlopig rijbewijs wordt dat vermeld. Binnen 3 jaar moet je slagen voor je praktijkexamen, anders zal je je theorie-examen opnieuw moeten afleggen.

Niet geslaagd?

Helaas kan dat ook gebeuren. Niet getreurd, want je hebt 2 kansen om te slagen. Je mag niet dezelfde dag opnieuw je examen afleggen, maar wel de volgende dag. Heb je via ons de theoriecursus gevolgd en ben je niet geslaagd, dan mag je terugkomen om gratis opnieuw de theoriecursus te volgen.

Ben je 2 keer niet geslaagd? Dan moet je verplicht 12 uur theorielessen volgen bij een erkende rijschool. Dit kan niet bij ons. Je krijgt vervolgens van de betreffende rijschool een getuigschrift waarmee je in Vlaanderen onbeperkt je examen mag afleggen tot je slaagt.

Klik hier en schrijf je direct in!